X
Pagina : 1 van 4

Fout outfitje voor eighties party?

Heb jij ook zulke leuke herinneringen aan die fantastische jaren 80 en denk je daaraan terug als de mooiste tijd van je leven aan terug?

Heb je ook zo’n zin om heerlijk als vanouds te dansen met leeftijdgenoten op een feest dat je eindelijk écht het gevoel geeft, terug te zijn in de jaren van jouw jeugd? Dan wil je natuurlijk wel helemaal verkleed gaan als in de jaren 80. Dat kan bij ons met lekker foute trainingspakken, eighties broeken, foute eighties pruiken, eighties brillen.

Je kunt wel zeggen dat in de eighties alles door elkaar heen werd gedragen. De gekste combinatie werden aangetrokken en alle kleuren werden met elkaar gecombineerd. Op straat was het sportkleding vooral trainingsbroeken met felle kleuren, punk of casual.

In de jaren tachtig werd de fitnesscultuur hip en happening
Dit kwam door de film Flashdance. Je moet dan denken aan aerobics met veel verschillende kleuren, afgeknipte sweatshirts zodat ze over één schouder vielen die vaak gecombineerd werden met gekleurde beenwarmers, zweetbandjes, legging met gekke vel gekleurde printje, strakke, sportbroekjes, rokjes en sneakers.
Door soaps als Dynasty en Dallas werd de schoudervulling weer helemaal hot in de eighties.
Zodat de vrouwen een gelijkwaardige rol kregen door middel in de jaren 80 jasjes met grote schoudervullingen te combineren met hoge pumps. Zo konden zij laten zien dat ze net zo krachtig waren als de mannen!

Ook de Polka dots kwamen in de eighties helemaal terug. je kent ze vast wel, die grote stippen op jurkjes! Maar ook de wortelbroek was erg hot in de jaren 80.  Het lijkt erg op de skinny jeans van nu, alleen zat het strak om de benen als de skinny.Kortom je kon het niet zo gek te bedenken als het maar felle kleuren was dan kon je het aan in de jaren 80. Daarom laten wij de eighties herleven en hebben voor jou een mooi selectie samengesteld. Zo kun jij de eighties weer helemaal herleven.

Maar ook de muziek in eighties waren bijzonder. De muziek na de punk in de jaren 80 wordt wel new wave genoemd (de nieuwe golf)De sampler en drumcomputer worden uitgevonden in de jaren tachtig en hebben een grote impact op de ontwikkeling van de popmuziek. Vanuit New York ontstaat begin jaren tachtig, totaal onafhankelijk van welke muziekstroming. Denk bijvoorbeeld aan populaire artiesten als Michael Jackson, Madonna en Prince , Wham, Maywood, Luv, The Red Hot Chili Peppers en ga zo maar door je kunt zeggen dat de jaren 80 een bijzonder tijd was in de muziek wereld.

Hoe leuk is het dan niet om terug te gaan in deze tijd en dit tezamen met andere te vieren in een eighties party samen met je vrienden of collega’s. 

Je ziet ze steeds meer de eighties party’s in Nederland om zo de jaren tachtig weer te beleven met je vrienden of collega’s. Stel daarom je eigen eighties kleding outfitje helemaal bij ons samen en herleeft de eighties