X

Verkleden als banaan?


De banaan wie kent deze vrucht niet? Een langwerpige, licht gebogen vrucht, die afkomstig is van de bananenplant. Als vele jaren is de banaan een enorm item om je in te verkleden.
Maar ook een leuk T-shirt met de opdruk van een banaan is een populair item om mee rond te lopen.


Daarom hebben wij een heel thema gericht aan de banaan. Voor klein en groot hebben wij wel een item om je te verkleden of gekleed gaan in het thema banaan!
Maar ook voor de vrijgezel die gaat trouwen is natuurlijk de pisang (de banaan) Pisang is namelijk in het Indonesië banaan.

De pisang zijn stamt van het koloniale taalgebruik af. Indonesische leenwoorden zijn via de zeevaarders in de Nederlandse taal terechtgekomen. Pisang is het Maleise woord voor banaan. Iemand die de pisang is, is de klos, de sigaar, of de pineut!

Wist je dat bananen alleen groeien in tropische landen waar de temperatuur niet onder de 10°C komt. Onder normale omstandigheden duurt het ongeveer zeven maanden voordat er geoogst kan worden.

En wist je dat: Bananen groeien in een tros van wel 50 kg aan een bananenplant. Alle bananen in zo'n tros zijn tegelijk rijp, en ze zijn rijp niet lang houdbaar.
Zo ben je helemaal op de hoogte over de banaan! Zo heb je nog wat te vertellen als je in een van onze bananenkostuums rondloopt of een leuk bananen T-shirt van ons draagt!