X
Pagina : 1 van 6

sint

Cadeaus in het thema Sinterklaas zijn erg leuk voor je kinderen. Misschien iets te groot voor in de schoen,maar toch leuk om vooraf te geven of op pakjesavond zelf. Ook heeft bbwewbwinkel veel sinterklaas artikelen voor volwassen.  Denk bijvoorbeeld aan hulp sinterklaassen en hulp pieten. Of de piet nu zwart, rood geel of blauw is bij bbwebwinkel slaagt u altijd. Wat denk je van een originele sinterklaas surprise. Wij hebben deze in de collectie bij voorbeeld een t-shirt met een leuk gedicht erop. maar net zo goed voor een zwarte pieten pruik, handschoenen voor sinterklaas, sminck voor de hulp pieten en sminck voor sinterklaas, het grote boek van sinterklaas, de staf van sinterklaas ben je aan het goede adres. 

 

Ook hebben we een ruim assortiment t-shirt met het thema zwarte piet en sinterklaas met teksten als : zeur piet, i love zwarte piet, i love sinterklaas, Stay calm and keep zwarte piet , ik wil pepernoten, hulp sinterklaas,  Maar ook rompers met teksten als : Romper sinterklaas ik ben heel lief geweest. Tenslotte hebben we ook nog nog humor t-shirt of tegel wijsheden met spreuken als : Sinterklaas kapoentje, geef mij maar een miljoentje. Stort maar op mijn rekening, dan maak ik een mooie tekening of Zijn de daken glad, dan valt Sint Nicolaas op zijn gat maar ook is het eindelijk Sinterklaas krijg ik zo'n kut tegeltje.  Zoals je zie hebben we voor elke sinterklaas en zwarte piet fan wel een leuk kado. 

 

De oorsprong van Sinterklaas of Sint-Nicolaas is de hoofdfiguur van het gelijknamige jaarlijkse volksfeest (oorspronkelijk een kinderfeest) dat op 5 december en 6 december in Nederland, België en in enkele (voormalige) Nederlandse koloniën wordt gevierd.
Deze moderne vorm van het sinterklaasfeest komt waarschijnlijk voort uit het prentenboekje Sint Nicolaas en zijn knecht (1850) van de onderwijzer Jan Schenkman (1806 - 1863), maar het kinderfeest heeft een veel oudere oorsprong.
In verschillende delen van Europa wordt het kinderfeest van Sint-Nicolaas eveneens gevierd, maar de invulling van de folklore verschilt per streek. De twee belangrijkste verschillen zijn de manier waarop Sinterklaas arriveert, en het uiterlijk van zijn knecht.