X
Pagina : 1 van 5

Frikandellen T-shirts kopen?

De frikandel is echt iets wat je alleen in Nederland in de snackbars kan kopen. Het is de populairste en meest gegeten snack van Nederland: de frikandel. We eten er jaarlijks een dikke 600 miljoen.Er zijn zelfs wedstrijden frikandel eten geloof het of niet er is een echt WK Frikandellen eten! 

Maar wat zit er nu precies in? Het typisch Nederlandse product wordt gek genoeg gemaakt in België. Daar werd gezegd dat het een fabeltje is dat de frikandel een handig product is voor alles wat je overhoudt aan vlees. Denk hierbij aan koeienuiers en dierenogen. Echter klopt hier niets van. De originele frikandel bestaat namelijk uit niets meer dan rundvlees en varkensvlees, lekker gekruid tien procent paneermeel en is gekookt in water.

Wat is de correcte schrijf wijze: 'frikadel' of 'frikandel'?Frikandel is een goed Nederlands woord, zeggen alle geleerde en autoriteiten op taalgebied tegenwoordig. Het misverstand over de n in frikandel is eigenlijk ten onrechte ontstaan.

Kortom er is heel veel te vertellen over frikadellen. Dit heeft ons geïnspireerd om het ook op een T-shirt te drukken. We hebben vele varianten van frikadellen T-shirt. We hebben er een heel thema aangericht. Hoe leuk is het niet iemand die helemaal verslaafd is aan de frikandel om hem of haar verjaardag te verrassen met een van onze frikandellen T-shirts.