X
Sorteer op :

tinkerbell

Wij hebben een apart thema gewijd aan het populaire sprookje van Tinkelbel.  De afgelopen tijd zijn er veel Tinkelbel series en films gemaakt en is hierdoor razend populair.

 

Iedereen kent haar wel als het kleine bozige en jaloerse elven vriendinnetje van Peter Pan. Haar Engelse naam is Tinkerbell. In het Nederlands wordt ze ook wel Tinkelbel genoemd. Op dit moment is er een ware hype rond het elfje en haar vriendinnen elfjes ontstaan en staat ze meer in de picture dan Peter Pan. Maar wie heeft haar bedacht en waar komt ze vandaan? Iedereen denkt namelijk dat ze bedacht is door Walt Disney; maar dat is niet waar. Hij heeft haar wel beroemd gemaakt! En wat valt er nog meer over het kleine elfje te vertellen; dat wordt hieronder uit de doeken gedaan.

 

In de huidige films over Tinkerbell is zij nu het centrale figuurtje, samen met haar elven vriendinnetjes. Haar vriendinnetjes heten Zilverdauw, Rosetta, Iridessa en Fauntje. Zij woont met hen in Hollow Pixie; een elvendorpje. Tinkerbell is een Tinker pixie (ook wel een Pots-and-pans talent pixie; in Nederlands is dat een elfje met een talent voor potten en pannen). Tinker elfjes ontwerpen zelf dingen (uitvinders) en maken dingen die kapot zijn; een soort knutselelfje. In het begin was ze liever een ander soort elfje geweest omdat knutselelfjes niet zomaar naar de mensenwereld mogen. De mensenwereld vindt ze juist heel erg interessant en ze doet er alles aan om daar heen te mogen. Als ze eenmaal doorheeft hoe handig ze is en hoe goed dat haar soms bekomt, gaat het allemaal prima. Ze is nog een beetje onervaren, maar ze pakt ieder probleem aan. Hierbij is ze soms erg ongeduldig en snel geïrriteerd..(net zoals in Peter Pan) Verder is het een heel erg lief elfje dat graag iets voor anderen doet!