X
Pagina : 1 van 2

De Leukste Oeteldonk feest artikelen voor Carnaval.

Wij hebben een heel scala aan artikelen voor Caranval voor het dorp Oeteldonk. Oeteldonk is de naam die de stad 's-Hertogenbosch draagt tijdens het carnaval. Het is een van de kenmerken van het Bourgondische Carnaval. De stad 's-Hertogenbosch is dan tijdelijk een dorp: 't durp.  De kleuren van Oeteldonk tijdens de Carnaval zijn geel, wit en groen. Deze kleuren zijn gekozen omdat ze de kleuren van de stad 's-Hertogenbosch vertegenwoordigen. Geel symboliseert de rijkdom en welvaart van de stad, die voornamelijk afkomstig is van de textielindustrie. Wit staat voor de eenvoud en de reinheid van de Oeteldonkers. Groen symboliseert de natuur en de groene omgeving van de stad. Deze kleuren worden vaak gebruikt in de uniformen en de vlaggen van de Oeteldonkers tijdens de Carnaval. Ook op de versieringen, decoraties en parades tijdens de Carnaval, wordt vaak gebruik gemaakt van deze kleuren. Ons hele thema Oeteldonk is gebasseerd op deze kleuren!

De Oeteldonkse Carnaval is een van de grootste en meest iconische carnavalsfeesten in Nederland, gevierd in de stad 's-Hertogenbosch. Hier zijn enkele leuke weetjes over de Oeteldonkse Carnaval:

  1. Het Oeteldonkse Carnaval begon in 1885 als een feest voor de arbeidersklasse.

  2. De traditie van het dragen van een "Oeteldonks uniform" bestaat uit een zwarte broek, witte blouse en een gele trui met een Oeteldonks embleem.

  3. De Oeteldonkse Carnaval duurt drie dagen, met de hoogtepunten op de zaterdag en de zondag, deze wordt gekenmerkt door optochten, muziek en veel bier.

  4. De Oeteldonkse vlag bestaat uit geel, wit en groen, de kleuren van de stad 's-Hertogenbosch.

  5. De Oeteldonkse Carnaval is een van de grootste carnavalsfeesten in Nederland, met honderdduizenden bezoekers elk jaar.

  6. Er is een traditie van het uitwisselen van Oeteldonkse knopen tussen de deelnemers aan de carnaval.

  7. De Oeteldonkse Carnaval heeft zijn eigen dialect, "Oeteldonks", dat wordt gebruikt tijdens het feest.

  8. De Oeteldonkse Carnaval is zeer gerespecteerd in Nederland en er zijn veel beroemdheden die er aan deelnemen.

  9. De Oeteldonkse Carnaval wordt elk jaar afgesloten met de "Oeteldonkse Afscheidsparade", waarbij de deelnemers afscheid nemen van het carnavalsseizoen.

  10. Oeteldonkse Carnaval is niet alleen beperkt tot 's-Hertogenbosch, ook in andere steden in Nederland wordt er gevierd, zoals Eindhoven, Breda, en Tilburg.