X
Sorteer op :
Pagina : 1 van 5

brabant shirt?

Brabant is wel een van de grootste provincie waar Carnaval uitbundig wordt gevierd. Maar ook buiten de Carnaval houden ze wel van een feestje.  Wij hebben een aantal producten bij elkaar gezocht voor je die met Brabant te maken.  Brabant heeft zijn eigen dialect.  Hiervoor hebben wij een aantal petten en T-shirts ontworpen met leuke grappige Brabantse uitspraken.  Dit is natuurlijk erg leuk om deze typische Brabantse uitspraken te dragen tijdens de Carnaval. 

Maar je kunt het natuurlijk ook altijd dragen bij een ander feest!  Bijvoorbeeld bij een popconcert, of festival.  Laat zien dat je net zo trots ben op jouw Brabant net zoals een Fries trots is op Friesland!

Elk jaar in februari staat het zuiden van het land weer op zijn kop als Caraval begint. Het is traditie in Brabant dat alle dorpen en steden een andere naam dragen tijdens dit 4 dagen durende feest. De meest bekende is toch wel Oeteldonk (Den Bosch) en Tilburg - Kruikenstad

Waar de traditie van verkleden en feesten precies vandaan komt, is niet helemaal duidelijk. Maar bij de opkomst van het katholieke geloof verbood de kerk heidense feesten. Toch gingen mensen door met feestvieren. Dit deden zij verkleed om niet herkend te worden. Bij het feesten ging het erom dat iedereen gelijk aan elkaar was. De meester diende de slaaf en de slaaf de meester.